Boeken

ebook logo

Logo RavioligevoelIn 2009 kwam mijn boek Je mag het altijd ruilen uit bij Pearson Education in Amsterdam. In dit boek beschrijf ik de ervaringen van buitenlanders met Nederlanders en Nederland. Het boek is nu verkrijgbaar als e-boek bij uitgeverij Fosfor Amsterdam (https://fosfor.nl).

In januari 2016 kwam dit boek beschikbaar in het Chinees (vertaling: Yonglin Kong). Bestellen via: www.douban.com

你可以随时调换 JE MAG HET ALTIJD RUILEN 外国人眼里的荷兰人  [荷]     浦云飞 (Wilfred Ploeg)   著       荷]     断鸿影  译    
In Het Ravioligevoel, 28 buitenlanden door de ogen van een Nederlander (uitg. Boekscout, Baarn 2014, bestellen via www.boekscout.nl), beschrijf ik mijn reiservaringen tussen 1960 en 2014.

In juli 2023 kwam het door Anne Tilleman en mij vertaalde boek uit over het leven van Giovanni Falcone:

Roberto Saviano vertelt het waanzinnige verhaal van de moord op Giovanni Falcone:

Palermo, 1982. Heel Sicilië is in de ban van een plaag die stilletjes ‘de maffia’ genoemd wordt. Onder leiding van Salvatore ‘Totò’ Riina is de onderwereld in de jaren tachtig volledig doorgedrongen tot het openbare leven en er heerst een angstcultuur door heel Italië. Maar terwijl de ongebreidelde macht van de Italiaanse maffia onontkoombaar lijkt te worden, zet één man achter de schermen alles op het spel om de Cosa nostra ten val te brengen. Zijn naam: Giovanni Falcone.

In dit meeslepende boek reconstrueert Roberto Saviano het ijzingwekkende verhaal van onderzoeksrechter Falcone en zijn jarenlange strijd tegen Totò Riina en de Italiaanse onderwereld, een strijd die hij uiteindelijk met zijn leven moest bekopen. Het is het verhaal van een doodgewone man die met zijn team de machtigste criminele organisatie van zijn tijd in kaart wist te brengen, haar ideologie wist te doorgronden en haar code van zwijgen wist te doorbreken. Op basis van een enorm aantal bronnen, procesverslagen en gesprekken met betrokkenen neemt Saviano ons mee naar het historische proces tegen de maffia en de man die het symbool werd voor de eenzaamheid van moed.

Roberto Saviano is schrijver en onderzoeksjournalist. Hij brak in 2006 internationaal door met de bestseller Gomorra, waarin hij verslag deed van de Napolitaanse onderwereld. Daarnaast schreef hij verschillende andere boeken over criminaliteit, waaronder Zero zero zero en De kinderen in de sleepnetten. Van Gomorra en Zero zero zero zijn tevens populaire televisieseries gemaakt. In 2022 verscheen Ik leef nog, een autobiografische graphic novel over zijn bewogen leven sinds het schrijven van Gomorra.